Over Miriam

Ik maak tastbare herinneringen met een gouden randje. Want mijn dag heeft zin gehad als iemand zich door mij gezien voelt. Dat doe ik door te luisteren en vragen te stellen. Mensen omschrijven mij als rustig, betrouwbaar en alert. Tevens ben ik gestructureerd, nuchter en een creatieve denker. Ik heb het geduld en de interesse om te luisteren naar bijzondere en alledaagse verhalen.

Schrijven en gesprekken voeren, horen bij mijn leven. Als kind schreef ik zelfbedachte verhaaltjes. Van schoolschriften maakte ik reisdagboeken. In mijn werk als pedagoog sprak ik met kinderen en tieners over allerlei verschillende onderwerpen. De laatste jaren werk ik als docent bij de opleiding Sociale Studies. Daar begeleid ik twintigers in hun studieloopbaan en ik geef les in gespreksvaardigheden. Ieder studiejaar maak ik persoonlijke speeches voor de afgestudeerde studenten. Want iemand tot z’n recht laten komen met de juiste woorden, is voor mij de kroon op mijn werk.

Vrij recent ben ik afgestudeerd als levensbeschouwelijk werker. Daar heb ik onder andere geleerd om met ouderen gesprekken te voeren over levensvragen. Dat doe ik nu ook als onderzoeker bij het lectoraat ‘Zorg rond het levenseinde’. Pas tijdens mijn opleiding bij de Schrijversacademie viel bij mij het kwartje: door te luisteren èn te schrijven kan ik iets voor een ander betekenen. En zo ontstond Goudsblauw!

IMG_9162
Scroll naar top